Over Eugène Mennega

Ik, Eugène Mennega, ben de ondernemer achter OISM.

Hoewel ik over relevante kennis en ervaring beschik label ik mezelf niet als:

  • organisatie- of loopbaanadviseur;
  • verandermanager;
  • coach;
  • human resources manager;
  • arbeidsrechtjurist of
  • ondernemer

Mijn specialisme ligt in het combineren en inzetten van kennis en ervaring op het vlak van de verschillende expertises.

Vanuit de klantvraag zet ik de genoemde expertisegebieden in samenhang in met één doel: resultaten bereiken. Als ervaren arbeidsrechtjurist weet ik dat bijvoorbeeld succesvol optreden rondom ontslag, van werkgevers- of werknemerszijde, meer is dan de dingen juridisch goed doen. Het gaat om het in een breder perspectief doen van de goede dingen.

Kenmerkend voor mijn rolvervulling zijn een sterke resultaatgerichtheid op korte én langere termijn, gedrevenheid, betrokkenheid en plaats voor humor en relativeringsvermogen. Resultaten boeken, daadwerkelijk effectief zijn en elke dag met elkaar leren en ontwikkelen ligt dichter bij me dan aansluiten bij hypes. Ik ben in dat kader meer een teaser dan een pleaser. Ik heb elke dag weer zin en plezier in mijn werk en dat deel ik graag.

De onderscheiden invulling van mijn rol en bijdrage, de focus op de menselijke maat, brengt met zich mee dat mijn opdrachtgevers vooral kleine en middelgrote organisaties zijn en/of individuen die een uitdagende en effectieve sparringpartner zoeken. Juist voor dergelijke opdrachtgevers biedt mijn integrale aanpak een meerwaarde.